Luni-Vineri: 08.00-20.00
Sâmbăta-Duminică: 9.00-18.00

BLOG

CUM POȚI ECONOMISI BANI ÎN VACANȚĂ?

01.08.2017

Vrei să scapi de povara problemelor și să te încarci cu energie nouă? Pornește într-o călătorie! Nu este atât de ușor, o să spui, atunci când criza financiară pare să nu ia sfârșit, iar buzunarele îți sunt goale. Te asigurăm – astăzi călătoria nu mai este un lux, oricine are posibilitatea să se bucure de ea, important este să planifici o călătorie ieftină fără a-ți compromite odihna.

Călătorește în afara sezonului. Desigur, vara ne dorim să mergem la mare, dar apa este caldă chiar și în septembrie, important este să alegi destinația potrivită. Dacă dorești să mergi la schi – în multe stațiuni montane, la sfârșitul lunii noiembrie este deja zăpadă, iar prețurile sunt încă foarte mici. În afara sezonului prețurile pentru cazare, alimentație sunt de câteva ori mai mici, iar turiști sunt mult mai puțini. Deci, bucurate!

Nu cumpăra un pachet de tur – planifică singur călătoria. Vrei o călătorie ieftină și interesantă – utilizează internetul și creează-ți propriul traseu turistic.

Transportul. Cel mai ieftin este să călătorești cu autobuzul, în cazul în care itinerariul îți permite acest lucru. Poți ajunge la destinație și cu mașina, împreună cu prietenii – astfel, vei economisi pentru combustibil prin împărțirea cheltuielilor. Pentru a călători cu avionul este mai bine să cumperi biletele din timp, și să alegi companiile low-cost.

Apartamentul, în locul camerei de hotel te va costa mai puțin. În plus, ar fi bine să alegi apartamente cu cazare în regim de self-catering, astfel vei economisi semnificativ pentru produsele alimentare. De asemenea, este bine să cauți locuri de cazare mai departe de litoral, la periferie întotdeauna prețurile sunt mai mici.

Poți mânca gustos și ieftin oriunde. Sfatul este simplu – alege locurile care sunt frecventate de localnici. Și, stai mai departe de străzile principale și de etichetele Tripadvisor.

Pregătește-te minuțios de călătorie, astfel încât surprizele neplăcute să nu-ți strice vacanța. Află costul transferurilor, costul călătoriei cu transportul public și taxele de intrare la muzee. Întotdeauna există și oportunități gratuite, despre care trebuie să știi din timp. De exemplu, majoritatea muzeelor cu plată au în program o zi în care intrarea este liberă.

Explorează propria țară. Este timpul să îți amintești și de turismul intern. În fiecare weekend poți vizita diverse atracții turistice din Moldova – este ieftin, interesant și drumul nu îți va lua mult timp.

Cel mai important, economisește inteligent, fără exagerări. Întotdeauna cumpără polița de asigurare, solicită o asigurare cel puțin pentru o valoare minimă, iar dacă practici sportul – poți cumpăra și o asigurare ce acoperă mai multe riscuri.

Dacă ai posibilitatea să profiți acum de oferte avantajoase de la operatorii de turism sau companiile aeriene, sau prietenii te cheamă să călătorești într-o companie bună, iar fondurile nu sunt suficiente – întotdeauna poți lua un credit. Ia un împrumut de la Forza Credit și nu renunța la plăcerea unei vacanțe demne pentru tine și cei dragi.